ВІТАЄМО ПРИЗЕРІВ І УЧАСНИКІВ ХVІІ МАТЕМАТИЧНОГО ТУРНІРУ ПАМ’ЯТІ І.І. АНТИПОВА!

Завершився черговий, XVII турнір пам’яті І.І.Антипова. Реалії сьогодення змушують нас усіх шукати нові форми роботи й спілкування. Турнір математиків не став винятком. Традиційне змагання  для всіх, хто цікавиться математикою, турнір пам’яті І.І.Антипова, відбувся 13 лютого 2021.

Його підготували і провели вчителі кафедри технічних дисциплін Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею. В умовах карантинних обмежень цього річ турнір проходив у новому форматі – в онлайн-режимі. Безумовно, це стало випробуванням для оргкомітету турніру, але ми з цим впоралися! Головним плюсом такого формату є можливість значно більшої кількості дітей взяти участь у ньому. Зареєстровано на участь було 299 учнів 7-10 класів навчальних закладів Луганської області і, навіть, з Києва (школа 314, 9 клас). Ці учні в свій вихідний захотіли перевірити свої математичні здібності та чесно поборотися серед таких самих юнаків та дівчат за перемогу в своїй паралелі. До участі в конкурсі були допущені 197 робіт. Найактивнішими в цьому році були учні 8 (59 учасників) і 9 ( 58 учасників) класів.  Географія турніру розширилася: серед учасників були 91 учень навчальних закладів м. Сєвєродонецька (колегіуму, СЗШ № 4, 5, 6, 12,14, 18 і багатопрофільного ліцею); 24 учня з Рубіжного (багатопрофільний ліцей, СЗШ № 2,4,7, 8,9); 23 учня з м. Лисичанськ (багатопрофільний ліцей, багатопрофільна гімназія, ліцей «Гарант», СЗШ 2, 8, 12, 14, 24). Приємно відзначити, що вперше учасниками стали учні з Старобільська (ліцей № 1, СЗШ № 2, 4), Сватовського, Біловодського, Євсузького, Новопсковського, Яменського, Нижньодуванського, Покровського ліцеїв. А ще  Паньківської, Бараниківської, Марківської та Житлівської гімназій. Ми вдячні всім дорослим, які були причетні до заохочення дітей на участь у турнірі!

Ми не змогли поспілкуватися з юними математиками під час традиційних заходів (відкриття турніру, концерту, сірникової олімпіади, тощо), але обов’язкові етапи турніру відбулися й в он-лайн форматі.  Завдання  були оголошені в 11.00. Учасники турніру працювали до 14.00.  Роботи з розв’язками надсилалися до 14.20.  Згідно із Положенням, яке було оприлюднене на сайті ліцею і в Googl-класі (який було створено спеціально для проведення турніру), роботи надіслані пізніше встановленого терміну, до конкурсу не допускалися. Перевірка робіт тривала до 20.02.2021 р. Потім кожний учасник отримав на свої власні електронні пошти кількість балів, якими були оцінені розв’язання конкурсних завдань. При оцінювання журі особливу увагу приділяло дотриманню принципу академічної доброчесності: завдання розв’язані  учнями несамостійно оцінювалися із  зниженням балів. 20.02.2021 у Googl-класі були виставлені приклади правильних розв’язань  конкурсних завдань. Тобто кожен учасник отримав змогу не тільки власноруч перевірити свою роботу, але й дізнатися про правильне рішення. Згідно з Положенням турніру до 23.02. кожен, у кого виникли запитання щодо оцінювання роботи, мав можливість поспілкуватися з членами журі. 23.02 були названі призери і переможці ХVІІ турніру.

Дякуємо усім учасникам та щиро вітаємо переможців!!! Але є і недоліки, на що треба звернути увагу наступного турніру і подумати, як їх уникнути. По-перше, деякі технічні проблеми, які ми удосконалимо наступного року, по-друге, не для усіх учасників головним принципом була академічна доброчесність, нажаль, ми вимушені казати про однакові роботи. Ми дуже сподіваємося, що наступного року ми все це зможемо подолати, і при усяких життєвих негараздах, турнір, який став вже для багатьох традиційним, буде і далі збирати знавців математики!

Кращі результати 7х класів

Кращі результати 8х класів

Кращі результати 9х класів

Кращі результати 10х класів

Призери 7 класи – 1,2 місця

Призери 7 класи – 3 місця

Призери 8 класи

Призери 9 класи – 1,2 місця

Призери 9 класи – 3 місця

Призери 10 класи

До зустрічі наступного року!

ОРГКОМІТЕТ ТУРНІРУ