За підсумками «Гуманітарної каруселі-2021»

 

20.03.2021 року, у перший день весняних канікул, учителі гуманітарної кафедри Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею запросили учнів регіону взяти участь у розважально-інтелектуальній грі. Вже в 14 раз поспіль ця гра збирала учнів, які зацікавлені поглибленим вивченням історії, літератури та мов.

У цьому році вона була присвячена 30-річчю проголошення незалежності України і проходила під гаслом «Ми є. Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами!» (за І.Багряним) і проходила в новому для всіх (і організаторів, і учасників), форматі. По-перше,  участь у грі була не командна, а індивідуальна. По-друге, всі етапи відбувалися в інтернет-просторі в режимі реального часу. Але формат квесту ми зберегли. Оскільки на початок гри було зареєстровано більше ніж 90 учасників, ми проводили запуск змагань в три етапи, щоб не допустити перенавантаження он-лайн платформ. Учасникам була надана можливість не тільки продемонструвати свої знання, але й розширити їх на таких  етапах:

  • «Welcome to Ukraine!» (етап проходив у вигляді гри “Kahoot!” і пропонував учасникам дати відповіді на запитання з української історії та культури (мова проведення – англійська);
  • на етапі «Стежками України-Руси» учасники повинні були заповнити он-лайн кросворд;
  • етап «Держава – це ми!» перевірив знання основних етапів державотворення та дозволив провести паралелі і порівняння того, як було і що є в сучасній Україні;
  • етап «Мова – ДНК нації» предемонстрував дітям, як треба боротися за чистоту рідної мови, використовуючи українські відповідники іншомовним словам;
  • на етапі «Українське завжди модне!» учасники познайомилися із особливостями елементів традиційного національного костюму;
  • на етапі “Література – відлуння історії” учні продемонстрували свої знання текстів української літератури  зі шкільної програми  8-9 класів.

          Метою гри було створення умов для розвитку творчих здібностей учнів, їх самореалізації та виховання почуття любові до своєї культури, історії, традицій.

Гра починалася онлайн відкриттям, де організатори звернулися до учасників зі словами привітань і побажали яскраво, з користю для себе провести 2 години в онлайн випробуваннях. А по завершенню гри, діти мали можливість поділитися своїми враженнями, заповнивши онлайн анкету. У своїх відповідях більшість зазначила, що гра сподобалася. Але для декого знання виявилися складними. А ще, на заваді гарного результату, стали технічні проблеми (відключення електрики та збої в роботі інтернету).

І все ж гра відбулася! До кінця квесту «дібралися» 39 учасників з Сєвєродонецьку, Лисичанську, Кремінного, Біловодську і Мілового.

Ми вітаємо переможців і призерів з гідними результатами: І місце розділили учениці 8 класу історичного профілю Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею Ярослава Пащук і Софія Семенова; ІІ місце вибороли Андрій Рубан (9 клас Лисичанської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 8)   і Олександр Сергієнко (восьмикласник фізмату Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею);   на ІІІ місці опинилися Арсеній Виборнов (9 клас Сєвєродонецької школи № 6), Дар’я Рижкова (9 клас Лисичанської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 8) та Дарина Колчанова (8 клас історичного профілю Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею)

А ще раді назвати кращих гравців на кожному етапі:

  • «Welcome to Ukraine!» – Арсеній Виборнов (9 клас Сєвєродонецької школи № 6)
  • «Стежками України-Руси» – Юлія Бахмутська (9 клас Сєвєродонецької школи № 5)
  • «Держава – це ми!» – Катерина Носаль (9 клас Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей)
  • «Мова – ДНК нації» – Ігор Демченко (9 клас Сєвєродонецької школи № 5)
  • «Українське завжди модне!» – Данило Пивоваров (8 клас Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей)
  • “Література – відлуння історії” – Станіслав Земляний (9 клас Біловодського ліцей «Лідер»)

Грамоти переможців

Організатори гри підготували подарунки для переможців і чекають учасників для нагородження за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна, 97, багатопрофільний ліцей. (телефон для зв’язку (06452) 33203, 0505717099).