Ліцеїсти – учасники обласної Моделі ООН

 
З 02 по 04 квітня Сєвєродонецьк радо вітав активних та небайдужих школярів, які взяли участь у IVнауково-практичній конференції  Модель ООН в Луганськійобласті. Цього року 40 учнів з восьми шкіл області (Старобільського ліцею №4, Нижньотеплівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Станично-Луганського району, Комишуваського НВК “ЗНЗ – ДНЗ”, Новоолександрівського ліцею Біловодської селищної ради, Сєвєродонецькі загальноосвітні школи №№ 6, 12 та Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей) впродовж трьох днів працювати над вкрай важливими питаннями та відтворювали діяльність двох комітетів Організації Об’єднаних Націй, а саме – UNISEF («Участь дітей у військових конфліктах»), та ECOSOC («Наслідки пандемії коронавірусної хвороби на світову економіку»).

Модель ООН– 2021 стала можливою завдяки ініціативі та організації благодійного фонду “Восток-SОS та Данському Гельсінському комітету з прав людини за фінансової підтримки данського фонду Громадянське Суспільство в Розвитку в партнерстві зі Скандинавською гімназією м. Київ та Сєвєродонецьким багатопрофільним ліцеєм!

На відкриття Генеральної Асамблеї МООН завітали почесні гості, а саме: Лариса Петрівна Волченко – начальниця Управління освіти Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області та головний спеціаліст Управління освіти Наталія Вікторівна Гаввіна; Галина Вікторівна Татаренко, доцент, кандидат юридичних наук, викладач кафедри правознавства Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля та Олена Славівна Ніжельська, голова кризового медіацентру «Сіверський Донець». Вони побажали учням-делегатам плідних дебатів, виважених рішень, набуття дипломатичних, лідерськихі, ораторських навичок та досягнення головної мети – прийняття Резолюції.

Щоразу організатори Моделі ООН намагаються урізноманітнити робочі дні делегатів. Цьогоріч до порядку денного були включені декілька спец- конференцій: тімбілдінг з розмальовками та онлайн-зустріч з Іллєю Обрєзковим, студентом із Данії щодо вплву коронавірусу на життя даньців. Але як завжди  найцікавішою частиною Моделі –  є дегустація страв від кожної країни-учасниці та дипломатичний бал. Це феєрія кольорів, смаків, танців та неймовірної атмосфери.

Отже весняна Модель ООН-2021 завершилася прийняттям двох резолюцій, нагородженням кращих делегатів та спікерів обох комітетів, а також врученням сертифікатів усім учасникам. У Комітеті ЕКОСОР під головуванням Жеребюк Анни та Ізюмченко Крістіни, представників Скандинавської гімназії м. Київ, кращим делегатом стала делегатка Канади – Ксенія Стецко (Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей), почесними спікерами обрані: делегат РФ – Красильников Андрій (Сєвєродонецька загальноосвітня школа № 6) та делегат Сирії – Дронова Анна (Старобільський ліцей №4). У Комітеті ЮНІСЕФ під головуванням Подрєза Олександра та Оруджевої Софії, представників Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею, кращим делегатом став делегат Іраку – Слєсарєв Арсеній (Нижньотеплівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Станично-Луганського району), почесними спікерами обрані: Зражевський Арсеній та Кубишкіна Яна (Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей).

З моменту відкриття пліч опліч з делегатами працювали чарівні працівниці прес-центру: Романченко Владислава, Левченко Катерина, Дядькіна Уляна та Пруженко Софія. Вони старанно висвітлювали важливі події Моделі, брали інтерв’ю у делегатів та ділилися кумедними моментами у загальному телеграм-каналі.

Ми щиро вдячні кожному причетному до цієї Моделі та чекаємо зустрічей на нових засіданнях!