19 МАТЕМАТИЧНІ ЧИТАННЯ ВІДБУЛИСЯ!

Тиждень технічних дисциплін у нас в багатопрофільному ліцеї завжди насичений різноманітними подіями. Одна з них – це математичні читання, які в цьому навчальному році (12.03.2021) проходили 19  раз поспіль під  гаслом: “З глибини віків до наших днів”. Під час читань учні познайомилися з видатними задачами давнини: квадратурою круга, подвоєнням куба та трисекцією кута, про які цікаво та змістовно розповіли ліцеїсти Сніжана Жук (8-В), Ярослава Пащук (8-В), Олександр Дмитренко (8-Б), Анна Вакуленко (9-Б), Артур Ахтирський (9-Б) та Костянтин Міщенко (9-А).

         А завдяки виступу учня 11-ого класу Данііла Краснікова ліцеїсти дізналися, як самому можна створити комп’ютерну гру. Артем Ігнатов (10-А) розповів про парадокси в математиці а  Максим Голованов (10-А) про танграми, які вчать людину мислити неординарно.

         Математичні читання відбувалися напередодні дня, який математики всього світу вважають Днем числа π, отже учасники читань почули багато відомих та невідомих фактів про це дивовижне число, які підготували учні Володимир Сачко (10-В) та Данііл Третьяк (10-В). А ще, під час читань звучала чарівна музика сучасного композитора Девіда Макдональда. Для створення свого твору композитор використав звукові ноти в тій послідовності, як розташовані цифри числа π.

          Вів читання ліцеїст Назар Каминін (10-А), голова наукового товариства математиків ліцею, а почесним гостем була випускниця 2021 року Анастасія Курскова, яка очолювала протягом двох років Наукове товариство ліцеїстів  “Потенціал”, та була переможцем обласних олімпіад з фізики, математики, та призером олімпіади з іноземної мови. Зараз Настя навчається у Київському Національному Університеті ім. Т.Г.Шевченка на факультеті Міжнародні економічні відносини. Випускниця поділилася згадками про ліцейське життя, та побажала учням зберігати ліцейські традиції.

         Назар, підводячи підсумки, нагадав, що наступні читання –  ювілейні та закликав присутніх підготовити цікаві виступи.