Ліцей зустрічає гостей із Естоніі!

7 вересня 2018 р., напередодні Міжнародного дня грамотності, у ліцеї відбулися зустрічі з гостям з Естонії, які завітали до Сєвєродонецька в рамках підготовки й проведення Фестивалю думок.

Маари Росс (MaariRoss), координаторка направлення гуманітарної допомоги міжнародної організації Mondo, провела заняття з учнями 11-В класу (історичний профіль)на англійській мові.Вона організувала обговорення проблем, які існують у афганських дітей  під час навчання.

TatjanaSile, вчителька соціальних дисциплін (суспільнознавство, людиноведення) Narva Soldino Gümnaasium, ікоординаторка по роботі з дітьми з освітніми спецпотребами, провела урок з учнями 8-В класу (історичний профіль), який був спрямований на профілактику конфліктів під час спілкування. Таке заняття для першокурсників ліцею дуже корисне оскільки колектив утворився 1.09.2018.

На заняттях панувала дружня, тепла атмосфера. Учні брали активну участь у запропонованих формах роботи, набували досвіду спілкування та самоаналізу.

Першим запитанням дітей наприкінці зустрічі було: «А коли Ви ще до нас завітаєте?» FranciscaWestgeest, волонтерка з Нідерландіву рамках проекту#EUAidVolunteers, залишиться у Сєвєродонецьку на пів року.Тож чекаємо нових зустрічей !!!

ДУМКИ ВГОЛОС:

Катерина Шевченко, 8-В:– Мені дуже сподобалося спілкуватися з вчителькою з Естонії Тетяною Сіле. Було цікаво дізнатися, що у естонських школярі вивчають суспільнознавство та людинознавство. Вона дуже привітна і добра. Тетяна допомогла нам здружитися та повеселитися.

Колєснікова Поліна, Ремінна Анна, 8-В: – Під час заняття з Тетяною Сіле ми краще дізналися один одного та почали краще спілкуватися. Працювати з нею було цілковитим задоволенням.

Катерина Башлаєва, 11-В: – Було дуже цікаво спілкуватися з Маарі Росс щодо життя афганських дітей. Мене вразили ті труднощі, які виникають у них під час навчання. Особливо приємним було спілкування на англійській мові.  Це гарна можливість покращити свою розмовну англійську.