КОЖЕН МАЄ ПРАВО ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА

2 квітня в ліцеї розпочала роботу  експозиція «КОЖЕН МАЄ ПРАВО ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА», розроблена громадською організацією М’АРТ відповідно до плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» в рамках проекту «КОЖЕН МАЄ ПРАВО ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА» у партнерстві з Норвезьким Гельсінським Комітетом та Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Ліцей  третій рік працює у проекті «КОЖЕН МАЄ ПРАВО ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА» і давно чекав на можливість попрацювати саме з цією експозицією. ЧОМУ? Тому, що сьогодні дуже багато говорять про права людини. Але ми згадуємо про них тільки тоді, коли відчуваємо, що нас образили особисто.  Для того, щоб наші учні отримали як можна більше інформації з цієї насущної проблеми, щоб не тільки навчилися розуміти, але й поважати права інших, ми і стали базою для проведення обласного тренінгу  з підготовки гідів та педагогів-консультантів до роботи на виставці. Від ліцеїстів гідами стали учні 8-В Яна Кубишкіна, Влада Романченко та Олександр Кобилінський.

Першу екскурсію наші гіди провели для своїх однокласників. А 3.04. до нас завітали десятикласники зі школи № 14. Про враження екскурсантів свідчать їх відгуки:

  • Мені дуже сподобалася екскурсія. Тема дуже актуальна. Гіди пояснювали дуже зрозуміло, – Кравченко Поліна. 8-В
  • Мені теж все сподобалося. Хочу зазначити, що почула і нову корисну для себе інформацію, – Напрасник Марія, 8-В.

Наша експозиція буде працювати до 9 квітня. Серед відвідувачів будуть ліцеїсти 8-10 класів і наші гості з 4 і 16 шкіл міста Сєвєродонецьк.