ЛіМООН-2021 на захисті миру

27-28 лютого 2021 року Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей радо вітав  учасників ІІ міської Моделі ООН у онлайн просторі – ЛіМООН-2021. Темою Моделі було обрано «Стоп зброї масового ураження!». Учасниками засідань стали команди сєвєродонецьких шкіл № 1 і 5, багатопрофільного ліцею та ліцею з Білокуракіно. Генеральну Асамблею відкрито урочистими промовами Голови, Софії Оруджевої (11-В, історичний профіль) та Співголови Моделі, Арсенія Зражевського (10-В, історичний профіль) а також кураторів: Солодкої С.В. та Ларіонової О.М., учителів англійської мови Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею.

На спец конференцію до учасників Моделі з інформацією про стан використання зброї масового ураження в Україні завітав поважний гість – начальник сектора підготовки та організації Служби підрозділів управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України у Луганській області капітан служби цивільного захисту Ходирєв Олександр Вікторович.

За перебігом засідань уважно слідкував прес-центр у особі Владислави Романченко (10-В, історичний профіль). Вона постійно інформувала про основні події, а інколи підмічала курйозні моменти та кумедні ситуації – все це транслювалося у Телеграм каналі і додавало гарного настрою.

Результатом палких дебатів на кінець другого дня гри стало прийняття Резолюції Комітету DISEC. Спікером Комітету для зачитування було обрано Діану Кривич, делегатку Республіки Ірак. Серед найголовніших пунктів Резолюції  були наступні:

Пункт 1

Створення конвенції та підписання нового міжнародного Договору, за підтримки ООН, про заборону виготовлення зброї масового ураження (ядерної, хімічної, біологічної, ультразвукової, електромагнітної, балістичних ракети) та нових її модифікацій, розповсюдження, зберігання та використання. Це мають зробити ті країни, які мають вищезазначену зброю. Термін на роззброєння та знищення – 15 років.

Пункт 3

Рекомендуємо вести активну анти пропаганду виготовлення, розповсюдження, використання та зберігання зброї масового ураження (ядерної, хімічної, біологічної, ультразвукової, електромагнітної, балістичних ракет, тощо) на території країн-учасниць, а саме розповсюдження інформації владами держав та ЗМІ, для того, щоб донести до світового суспільства всю серйозність небезпеки, котру несе ця зброя.

Плідна робота учасників Моделі була відзначена. Цінними подарунками були нагороджені ПЕРЕМОЖЦІ ІІ Моделі ООН серед шкіл Сєвєродонецька та смт. Білокуракіне:

Кращій делегатМирослава Запорожець, делегат Естонської Республіки (ЗЗСО № 5)

Кращий спікерДіана Кривич, делегат Республіки Ірак (Білокуракинський ліцей)

Найактивніші делегати від команд:

  • ЗЗСО № 1 – Лідія Амброзієва, делегат Беликої Британії;
  • ЗЗСО № 5 – Варвара Сотнікова, делегат Сирійської Арабської Республіки;
  • Білокуракинський ліцей – Катерина Чорнуха, делегат Республіки Франції;
  • Багатопрофільний ліцей: (молодша команда) – Євген Абакін, делегат КНДР; (старша команда) – Соф’я Тихонова, делегат США.

Ми щиро дякуємо усім делегатам за плідну роботу протягом двох днів та сподіваємося, що наступного року ми всі зможемо зустрітися на оф-лайн засіданнях!

А також особливі слова вдячності хочемо висловити нашим партнерам БФ Восток-SOS за підтримки MTU MONDO, які надихають нас на нову роботу та підтримують наші починання!