Про подорожі ліцеїстів 10-А….

“Знову цвітуть каштани, хвиля дніпровська б’є”, – хто не чув цю ліричну пісню? Мелодія цієї пісні зустрічала всіх, хто ранком гарного вересневого дня приїхав до Києва. Серед пасажирів поїзда «Лисичанськ-Хмельницький» були й учні 10-А класу фізико-математичного профілю багатопрофільного ліцею Сєвєродонецька. Вони прибули до Києва на одноденну екскурсію та за досить короткий час змогли побачити дуже багато.

Першою була екскурсія до Верховної Ради України: учні побували в ложі для гостей та оглянули третій поверх кулуарів, а також цікаву виставку дитячих малюнків.

Наступною була екскурсія до музею метро. Цікава розповідь екскурсовода, численні фотоекспонати та можливість приміряти капелюшка чергового по станції метро, зачарували учнів.

Поряд з музеєм метро знаходиться чудовий парк Київського політехнічного інституту. Саме там і почалася наступна екскурсія. В той момент мало хто здогадувався, що ці незабутні три години, поки продовжувалася екскурсія, зародять в головах багатьох фізматівців одну й ту саму думку: “Хочу навчатися в КПІ!” Великою несподіванкою для екскурсантів стала поява перед ними та виступ двох студентів КПІ Іллі Нідченка та Артема Саханя, які свого часу закінчили Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей, його фізико-математичний профіль.

“Чуден Днепр при тихой погоде…” і це дійсно так. Ліцеїсти змогли переконатися в цьому на прогулянці, яку здійснили на теплоході, помилуватися яскравою ілюмінацією, побачити відомі в усьому світі мости з дещо іншого ракурсу. Отже, вихідні учні провели чудово! Про що свідчать фотографії, які ми пропонуємо вашій увазі.