І міська Модель ООН “ЛіМООН-2020”

З 13 по 14 лютого 2020 року в Сєвєродонецькому багатопрофільному ліцеї проходила І міська модель ООН ”ЛіМООН-2020” за підтримки БФ «Восток-СОС» та естонської організації MTÜ Mondo.

Проведення цієї рольової гри, що імітує роботу комітетів Організації Об’єднаних Націй, стало в ліцеї вже доброю традицією. Цього року двері закладу гостинно відчинилися для юних дипломатів із Сєверодонецьких шкіл № 1, 5, 2 та Білокуракинської школи №1.

На церемонію відкриття Генеральної Асамблеї завітали поважні гості, серед яких були в. о. міського голови Ткачук В.П., начальник відділу освіти Талдонова Л.О., головний спеціаліст відділу освіти Гаввіна Н.В., спеціалист з прав людини моніторингової місії ООН в Україні Грішко І., представниця міської прокуратури Пройда Л.В., керівник Кризового медіа центру “Сіверський Донець” Ніжельська О.С. та представники БФ «Восток-СОС» Баннікова С. та Ворошилова О. Багато теплих слів від гостей лунало на адресу юних дипломатів.

Протягом двох днів відбувалося палке обговорення проблеми Комітету проти тортур, а саме: протидія катуванням та іншим жорстоким, нелюдським або таким, що принижують гідність, видам поводження і покарання в зонах проведення військових дій та під час кримінального судочинства.

Делегати проводили модеровані та немодеровані дебати та пропонували рішення для занесення в резолюцію. Наприкінці першого дня засідань учасники гри мали можливість поспілкуватися і в неформальній обстановці: продемонструвати національні костюми та  провести дегустацію страв країн світу.

Два дні плідної роботи й палких дебатів були не даремними – Резолюцію першої міської Моделі ООН “ЛіМООН – 2020” прийнято!!!

Начальник відділу освіти міста Лілія Олександрівна Талдонова нагородила цінними подарунками відділу освіти Кращого делегата – Бобровніка Бориса, Найерудованішого голову Комітету – Чухрана Івана та Переможця глядацьких симпатій – Зражевського Арсенія. 
Ми впевнені, що всі учасники отримали цінний досвід спілкування, розширили горизонти знань та знайшли нових друзів!
Найкращим компліментом організаторам стало запитання декількох  делегатів: «А коли наступна гра?».

І міська Модель ООН – 2020