Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

З 25 листопада до 10 грудня відбувається щорічна Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства“. Ця кампанія вкотре наголошує, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав.

5 грудня практичний психолог, соціальний педагог Марина Яворська – провела онлайн зустріч з учнями 10 класів. Ліцеїсти мали змогу дізнатися про форми насильства (психологічне, фізичне, економічне, сексуальне), яку правову та психологічну допомогу може отримати жертва насильства, яка існує мережа спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства, а також куди звертатися, якщо став жертвою домашнього насильства.

З учнями 11 класів 6-7 грудня була проведена зустріч та тему: «Торгівля людьми. Причини, запобігання». Метою виховного заняття було ознайомлення учнів з важливістю проблеми торгівлі людьми, передумовами, групами ризику та наслідками. Було надано поради, як не стати жертвою торгівлі людьми, а також практичні рекомендації, куди можна звернутися в разі потрапляння в біду, обговорення учнями реальних історій постраждалих.