Харківські спогади

Для учнів 9-А класу початок нового навчального року запам’ятається незабутньою вересневою подорожжю до міста Харків. Ліцеїсті з радістю поділилися своїми цікавими спогадами: 

“За цей невеликий проміжок часу (всього лише 1 день), ми походили по прекрасному Харкову! Наш клас побував у трьох місцях: Ландау центрі; музеї наукових відкриттів (Woom) та в планетарії. На мій погляд, найцікавіше для фізмату (для нас) – це Ландау центр та музей наукових відкриттів, але ж це тільки на мій особистий погляд!

Ми побачили там багато нових (можливо старих) і цікавих відкриттів. На щастя, нам дозволили побавитися із цими винаходами. На все це ми реагували, як на щось дивовижне та непізнане. До речі, ці два наукових центри були схожі деякими експонатами.

Мета Ландау центру, як на мене, стимулювати відродження втраченого інтересу до науки (насамперед у молоді) і заснувати унікальний у межах України перший при університетський центр інтелектуального дозвілля для харків’ян та гостей міста.

    А девіз музею наукових відкриттів: разом із нами наука стає ще більш цікавою. Тільки в Woom ви можете створити блискавку грою на синтезаторі, помацати киплячий пісок, побудувати власний інтерактивний ландшафт і побувати всередині мегакалейдоскопа.

    В планетарії було не менш цікаво, але після довгої дороги всі дуже хотіли спати, тож мало хто подивився повнокупольне відеошоу «ВІД ЗЕМЛІ ДО ВСЕСВІТУ» у повному обсязі, але ті, хто це зробив – були у захваті!

Отже, я вважаю, що ми не впусту проїхали стільки кілометрів!” Чухран Іван, 9-А клас

“На прошедших выходных мы всем классом посетили город Харьков. Эта поездка выдалась очень насыщенной, интересной и познавательной. Вдобавок, мы получили прекрасную возможность- провести целый день вместе, пообщаться, вместе повеселиться и просто хорошо отдохнуть. В Харькове мы посетили много интересных мест, таких как Музей научных открытий и Ландау центр, где мы смогли «прикоснуться» к физическим явлениям и самостоятельно провести некоторые эксперименты. Всех очень впечатлил наш поход в харьковский Планетарий. Красочное представление подарило море красочных эмоций. В целом, я считаю, что поездка удалась и удовлетворила наши ожидания и цели. Надеюсь, это мини-путешествие было для нас не последним.” Курскова Анастасія, 9-А клас

“Нещодавно ми усім класом їздили на пізнавальну екскурсію до Харкова. У нас була мета відвідати три дуже цікавих місця: Ландау центр, Музей Наукових Відкриттів Woom і Планетарій. Спочатку ми відправилися до Ландау центру і Наукового Музею, в яких було багато дуже цікавих експонатів, і до кожного з них можна було доторкнутися і спробувати самому провести дослід. Раніше я такого ніде не  бачив, і там мені дуже сподобалося. Останнім, у нашій подорожі, але не менш цікавим, став Планетарій. У ньому ми дізналися багато чого нового про Всесвіт. Сам Планетарій дуже високотехнологічний, зображення було показано на величезному куполі, що давало нам по-справжньому погрузитися і відчути себе у космосі. Мені дуже сподобалася ця поїздка, і хотілося б ще відвідати міста України зі своїм класом.” Бобровнік Борис, 9-А клас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *